Januar 2006      -   Nyhedsbrev fra AktiveBilister...

Meddelelse om dette nyhedsbrev er udsendt på e-mail til registrerede modtagere. Såfremt du har registreret dig - og ikke modtaget mailen, så er forklaringen sikkert at den registrerede adresse er forkert (vi får faktisk nogle mail retur af den grund). Hvis det er tilfældet hos dig, bedes du registrere dig igen.


Januar 2006

Kære Aktive Bilister,

Velkommen til det seneste nyhedsbrev fra AktiveBilister. Her er nogle kommentarer til bilisternes hverdag:

Ritt går amok: Betalingsring om København - flere pengemaskiner

Pengemaskinerne skal indtage København for alvor og jagten på bilisterne i København fortsætter uhæmmet. Der er tilsyneladende ingen grænser for hvor meget man tillader sig at flå de i forvejen hårdt plagede bilister for. Fra 1. januar 2006 hæves parkeringsafgifterne og områderne udvides. Men ikke nok med det. Ritzau og BT skriver:

Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) er nemlig klar til at indføre en betalingsring (bompenge) for biler i København i stil med den, der fra tirsdag indføres i Stockholm som forsøg. De kan sagtens. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få det her også. Det er helt opmuntrende at høre, at de går i gang. Så kan det være, de kan give os nogle idéer, som vi kan bruge, siger Ritt Bjerregaard.

Målet med det svenske forsøg er at mindske biltrafikken med 10-15 procent ved at afkræve bilister, der køre ind eller ud af ringen betaling. I myldretiden koster en passage 20 svenske kroner ellers 10-15 kroner, og der opkræves maksimalt 60 kroner i døgnet.

- Under valgkampen var det tydeligt, at der var flertal for at få noget lignende her, så det gælder bare om at komme i gang så hurtigt som muligt, siger Ritt Bjerregaard.

Regeringen har hidtil afslået ethvert lokalt forsøg på at opkræve penge fra bilisterne for at mindske trafikken med henvisning til skattestoppet, men det afskrækker ikke Københavns overborgmester.

Dyrt nok at være dansk bilist

AktiveBilister gør venligst opmærksom på, at danske bilister i forvejen betaler rigeligt i forvejen. Det er dobbelt så dyrt at køre bil i Danmark som i Sverige. Så hvis der skal indføres flere kørselsafgifter i Danmark, må den første betingelse være, at vi får harmoniseret afgifterne så vi kommer på niveau med vore nærmeste naboer. Nu må det være nok med den pengegriske jagt på bilisterne - der tilsyneladende aldrig får nogen ende.

- Og til gengæld for alle de penge bilisterne betaler - får vi dårligt vedligeholdte gader og veje - ikke mindst i Københavns Kommune - samt konstant forringede og indsnævrede veje der vanskeliggør fremkommeligheden og øger den relative trafikmængde. Og oveni det hele - "får" vi flere nedlagte parkeringspladser, højere parkeringsafgifter og nidkære parkeringsbøder. Det sidste ikke mindst  foranlediget af, at der ikke er tilstrækkeligt med P-pladser i kommunen - fordi København konsekvent og konstant har nedlagt mange tusinde parkeringspladser i de sidste 15 år.

Vi sætter vor lid til at regeringen effektivt bremser Ritt Bjerregårds bilfjendske planer.

Mobilsnak skal koste klip i kortet - fruen går for vidt....

Justitsminister Lene Espersen - rasler med sablerne. Hun vil nu have at håndholdt mobilsnak skal koste et klip i kortet. Nu går fruen virkelig for vidt. I Sverige - som vi altid ynder at sammenligne med - er det ikke forbudt at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Svenske undersøgelse har nemlig ikke dokumenteret at mobilsnak er årsag til flere ulykker.

Et klip i kortet er et væsentligt indgreb i borgernes liv og rettigheder - og kan betyde tab af job m.m. Så en overtrædelse skal altså være alvorlig før det udløser et klip. Det var også hensigten med ordningen. Overkørsel for rødt lys og hensynsløs kørsel kan altså ikke sammenlignes med at tale i mobiltelefon.

Hvad bliver det næste?

Hvis samtale i mobiltelefon under kørslen skal koste et klip skal tobaksrygning, spisning, samtale med bagsæde passagerer og fumlen med radio og CD afspiller også udløse et klip i kortet. Eller hvad med at køre med den lårkorte blondine fra kontoret som side-passagerer? Det kan virkelig koste opmærksomhed hos svagelige personer. Det må da også koste et klip i kortet?

Nu må det altså stoppe før det går helt over gevind. René la Cour Sell fra Rådet for Større Færdselssikkerhed følger selvfølgelig trop og erklærer sig helt enig i justitsministerens tiltag, hvilket efterhånden ikke kan overraske nogen.

Kom nu lige ned på jorden...!

AktiveBilister kommer til hjælp: Her er en håndfri mobilløsning til under én krone...

 

Godt nytår til alle bilister. Hold afstand - og kør forsigtigt!  

AktiveBilister / Allan Nelsson

Tilmelding til e-mail nyhedsbrev kan ske her.