FLERE FARTFÆLDER OVER HELE LANDET


15. december 2000


RENE PENGEMASKINER! Ifølge Radioavisen og Vejdirektoratet skal der nu opsættes automatiske fartfælder over hele landet i løbet af de næste tre år. Radioavisen oplyste her til morgen at hver tredje bilist kunne regne med at få en fartbøde indenfor det næste år. Dermed siger man altså også - blot på en anden måde - at der her er tale om pengemaskiner. AktiveBilister er naturligvis spændt på resultaterne. Hvis det virkeligt viser sig at være rigtigt at man bliver noteret for at have kørt blot nogle få km for stærkt - hvor det i øvrigt ikke er til fare eller ulempe - kunne man godt forestille sig at de mange tusinde bilister det drejer sig om nægtede at betale - og dermed gik rettens vej. Det kunne godt gå hen og beskæftige retssystemet i et par hundrede år!

18/12 seneste nyt:

Trafikminister Jakob Buksti (S) vil nu have mere kontrol af hastighederne på motorvejene. Der er indkøbt for 2 mio. kr. udstyr til formålet.

Dermed håber man på at antallet af ulykker vil falde - siger man. Flere andre politikere kalder det en pengemaskine og mener, at man skal koncentrere indsatsen omkring de trafikfarlige veje.

AktiveBilister er - ikke overraskende - helt enig i det synspunkt. Langt de fleste ulykker på motorvejene sker nemlig ved lavere hastigheder i tæt køtrafik. De mere alvorlige ulykker er oftest soloulykker. De sker som følge af førerens uopmærksomhed eller fordi han/hun ligefrem falder i søvn. Endelig er der jo naturligvis også enkelte fartidioter og så dem der kører som sindssyge - uden at holde afstand til de forankørende. Dem rammer man ikke med fartkontrol og bøder til alle andre i øvrigt fornuftige bilister.

Det husker vi også på ved det næste folketingsvalg! 

Brug din venligst din browsers back-knap for at gå tilbage
eller tryk på menu-knappen "Forsiden"